Zrównoważony styl życia obejmuje oczywiście dużo ćwiczeń, świeże powietrze i zróżnicowaną dietę. Chrupiące warzywa, wysokiej jakości mięso, świeże owoce - to musi być zdrowe, prawda? Tak i nie, ponieważ nie tylko odpowiednie składniki określają, ile składników odżywczych znajduje się na talerzu. To zależy od właściwej metody przygotowania.
Ciesz się zdrowo - czy to możliwe?
W każdym razie motto „zrób to sam”. Gotowe posiłki pozostają lepiej w torbie, ponieważ często zawierają złe tłuszcze, tony cukru lub sztuczne dodatki, takie jak wzmacniacze smaku. Z reguły im więcej coś zostało przetworzone, tym bardziej jest niezdrowe - zarówno dla ludzi, jak i dla środowiska (słowo kluczowe: ślad węglowy). Ponadto, po szybkim wciśnięciu go do piekarnika i ust, traci się centralny aspekt: ogromną radość z gotowania i cieszenia się.
Zdrowe gotowanie - jak to działa?
Niektórzy eksperci przysięgają na dietę grupy krwi, inni polegają na diecie ajurwedyjskiej. Czasami dieta Glyx była modna, czasem nie można było uniknąć łączenia jedzenia. W końcu każdy musi dowiedzieć się, co jest dobre dla żołądka, smaku języka i najlepszego sposobu na włączenie go do codziennego życia. Słuchaj swojego ciała: powie ci, czego potrzebuje. Tak czy inaczej: dzięki właściwej metodzie przygotowawczej zrobisz pierwszy krok do życia na stałe.
Ciesz się zdrowo - czy to możliwe?
W każdym razie motto „zrób to sam”. Gotowe posiłki pozostają lepiej w torbie, ponieważ często zawierają złe tłuszcze, tony cukru lub sztuczne dodatki, takie jak wzmacniacze smaku. Z reguły im więcej coś zostało przetworzone, tym bardziej jest niezdrowe - zarówno dla ludzi, jak i dla środowiska (słowo kluczowe: ślad węglowy). Ponadto, po szybkim wciśnięciu go do piekarnika i ust, traci się centralny aspekt: ogromną radość z gotowania i cieszenia się.